Comunitatea UB, invitată de Centrul de Învățare și de echipele proiectelor SciResCareer & ResPonSE la Grădina Botanică: ateliere de biologie, chimie, fizică, ecologie, geografie și psihologia și științele educației și premii pentru participanți

Vineri, 19 iulie 2024, Centrul de Învățare al Universității din București și echipele proiectelor SciResCareer & ResPonSE invită comunitatea UB, studenți, cadre didactice, cercetători, personal administrativ și alumni, în Grădina Botanică „Dimitrie Brandza”, unde va avea loc, în zona de picnic, un eveniment care încheie săptămâna dedicată celebrării celor 160 de ani de la înființarea UB și celor 330 de ani de învățământ superior în spațiul românesc.

Întâlnește-te, începând cu ora 17:00, cu biologia, chimia, fizica, ecologia, geografia, psihologia și științele educației, explicate de cadre didactice, cercetători și studenți ai Universității din București. Îți arătăm cum să explici științific ceea ce te pasionează sau dacă vrei să ne arăți că ești bun la quiz-uri legate de chimie, te așteptăm să petrecem după-amiaza împreună.

Te-ai întrebat vreodată de ce natura funcționează așa cum o știm? Ești curios să descoperi cum se formează curcubeul, de ce apar fulgerele sau ce sunt electronii? Te invităm alături de noi pentru a efectua o serie de experimente captivante și în același timp fundamentale în dezvoltarea omenirii.

Dacă vrei să experimentezi pe pielea ta electricitatea statică cu un aparat Van de Graaff, sau să generezi electricitate cu ajutorul unui dinam Faraday, te așteptăm vineri în Grădina Botanică, în zona de picnic.

Dacă vrei să te uiți la microscop și să descoperi lumea fascinantă a biologiei, te așteptăm să ne vizitezi. Dacă ai peste 14 ani și ești curios să afli cum funcționează creierul tău si vrei să faci o înregistrare cu casca EEG, te invităm alături de noi.

Avem premii pentru toți.

Pregătește-te să descoperi tainele geografiei prin intermediul camerei cu termoviziune montate pe dronă, să te transformi într-un geo-detectiv, prin inspecția și scanarea caracteristicilor vegetației, solului sau a suprafețelor construite și apoi prin vizualizarea și analiza lor cu ajutorul soft-urilor specializate. Vei descoperi că geografia nu e doar despre enciclopedism, denumiri geografice complicate, altitudini sau lungimi de râuri, ci că acum – prin intermediul tehnologiei – ea a devenit cu adevărat o știință analitică.

Vino să vezi noile cercetări și soluții pentru a menține apele curate și un mediu sănătos!

Iți arătăm ce înseamnă coaching și facem exerciții pentru copii și tineri de exprimare a emoțiilor.

Ce te mai așteaptă la Grădina Botanică vineri, 19 iulie 2024?

De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi organizate și un workshop creativ de chitară, photo corner, o capsulă a timpului, precum și un perete pentru mesaje inspiraționale.

Elementul central al evenimentului va fi, de la ora 19:00, piesa de teatru „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” de Camil Petrescu.

„Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” este un spectacol în care povestea de dragoste și războiul pe care le parcurge personajul principal, Ștefan Gheorghidiu, sunt doar un pretext pentru a aprofunda procesele mintale ale acestuia, căpătând gravitatea unor situații de viață și de moarte. În paralel cu miza estetică, există și una educațională, întrucât protagonistul joacă rolul unui ghid în raport cu spectatorii care sunt invitați să relaționeze propriile experiențe și contextul istoric actual cu episoadele reprezentate scenic.

Spectacolul, cu o durată de 50 de minute, face parte din proiectul „Teatru pentru BAC” și este o producție a Masteratului de Pedagogie teatrală (UNATC București, Departamentul de Actorie).

Distribuție: Ștefan Gheorghidiu – Vlad Anghel, Ela – Adriana Mitu, Căpitan Dimiu – Silvia-Alexandra Bem, Căpitan Corabu – Paul Pristavu, Locotenent Orișan – Fabian Ciobanu, Predescu – Fabian Ciobanu, Călător 1 – Silvia-Alexandra Bem, Călător 2: Paul Pristavu. Regie: Tudor Nicorici. Dramatizare: Mihaela Michailov.

Seria de evenimente dedicate împlinirii a 160 de ani de la înființarea Universității din București și a 330 de ani de învățământ superior în spațiul românesc se desfășoară sub patronajul Ministerului Educației și cu sprijinul Băncii Comerciale Române – BCR, KPMG România, Kaufland România, Societății Civile de Avocați „Stoica & Asociații” și Aqua Carpatica.

Accesul este gratuit pentru toți membrii comunității Universității din București.